I juli måned er restaurant Det Gamle Pakhus i Nysted klar med en helt ny menu.
Den røgede kulmule afløser laksen
Vores færøske laks smager rigtig godt, og er fremstillet uden antibiotika, men den er fremstillet ved opdræt. Kulmulen har levet vildt, og er fanget i Nordsøen eller det nordlige Atlanterhav. Ud over røget kulmule til forret, har vi også skindstegt kulmule på som hovedret, hvor den sommeren igennem afløser den helstegte rødspætte.
Vi fortsætter med hel grillet Dorade sommeren igennem.
Dorade – der på dansk kaldes Guldbras – er en fisk fra Middelhavet. Den kan grilles hel uden at gå i stykker. De fleste danske fisk falder fra hinanden, hvis man forsøger at grille dem.
Mange kender Dorade fra et besøg i Grækenland eller Spanien, hvor den findes på rigtigt mange restauranter.
Snegle
Det er lykkedes at skaffe flere franske Vinbjergsnegle, så dem fortsætter vi med, så længe vi har dem. De store grillede rejer fortsætter også sommeren igennem ligesom blinis med ørredrogn.
Rådyrbov – ny på menuen
Fra juli har vi dansk Rådyr på menuen. Vi har valgt udskæringen bov, som vi selv synes er et af de mest smagsfulde. Er man to, der bestiller rådyr, kan man få en hel rådyrbov til deling.
Angus fra Sydamerika
De møreste og bedste bøffer kommer fra Pampaen i Uruguay. Her har kvæget været udendørs og fritlevende altid. Fire til seks uger inden kvæget slagtes, bliver det fodret med græs og majskolber. Det giver – udover mørheden – en helt fantastisk god smag.
Lammeskank og kalvelever
Endeligt er der et par gengangere fra tidligere. Det er braiseret lammeskank og grillet kalvelever. Begge retter serveres med Ajvar (Jugoslavisk pasta, der består af paprika, auberginer og chili pepper).
Se hele den nye menu her.
Bestil bord her.
Begrænsede åbningstider
Ligesom mange andre steder, mangler vi medarbejdere, og derfor har restauranten kun åben fra fredag til søndag i juli måned. Vi anbefaler bordbestilling, da der ofte er udsolgt.