Nysted holder julemarked 18. til 19. november, og restaurant Det Gamle Pakhus har åbent i markedets åbningstider.
Ud over iskold fadøl, varm stærk glögg, kaffe/the og gode vine, serverer restauranten en smagsmenu bestående af 12 af de retter, der er blevet serveret i årets løb. De 12 retter serveres selvfølgeligt i væsentligt mindre portioner, men samlet er der rigeligt til at blive mæt.
Det Gamle Pakhus smagsmenu består af:
Hjemmebagt økologisk surdejsbrød
Hjemmebagt økologisk focacciabrød
Biodynamisk smør fra Naturmælk
1.
Grillede rejer i skal
Aioli og citron
(Dette er en af vores mest populære forretter. De få gange vi ikke har haft det som forret i årets løb, har der været adskillige, der har efterspurgt det.)
2.
Varmrøget kulmule
Røgeostcreme
3.
Laksetatar
Rå færøsk laks med ørredrogn
4.
Fasanbryst
(Klassisk ret fra forretskortet)
5.
Ristede svampe
Persille og hvidløg
(Endnu en klassiker, der har været på gennem de sidste år)
6.
Saltkartofler
Pesto
(Vi lærte disse kartofler at kende på Tenerife. Det er næsten en ret for sig selv)
7.
Pimientos de padron
(Traditionel og populær spansk tapas, som vi ofte har brugt til vores hovedretter.
(Det er en meget mild chili.)
8.
Grillet lammekrone
(Prøv det sammen med de bagte græskar)
9.
Kyllingelever
Med svampe
(Meget populær forret. Virkelig fin smag)
10.
Bagt græskar og feta
(Ovnbagt græskar – går godt med lammekronen)
11.
Braiseret oksespidsbryst
Rødvinssauce
12.
Oste
Oliven, kompot, bær
(Normalt er vores oste med tre forskellige. I må nøjes med to..)
Anretningerne kommer ind løbende som Tapas efterhånden, som køkkenet er klar med de forskellige retter.
Samlet pris: 290,- kr (Minimum to kuverter)
Børn (halv portion, med 2 voksne) indtil kl. 17.30: 180,- kr.