Naturmælk har købt Hårbølle Mejeri på Møn og overtaget mejeriet. Produktionen af oste og øvrige produkter fortsætter under Hårbølle-navnet.
Fremover vil de populære fåre- og komælksoste fra Hårbølle blive produceret i regi af Øllingegaard Mejeri og Naturmælk. Produktionen af fåremælksprodukter fortsætter indtil videre i lokalerne i Hårbølle på Møn, hvor gårdbutikken også fortsat vil have åbent for selvbetjening. Produktionen af komælksost flytter til Naturmælk, hvor der vil blive lavet camembert og brie af økologisk komælk efter samme opskrifter og under navnet Hårbølle.
”Vi glæder os meget over at overtage produktionen af de kendte oste fra Hårbølle Mejeri,” siger Leif Friis Jørgensen, adm. direktør i Naturmælk. ”Hårbølle har gennem årene opbygget et stærkt brand, og ostene har deres helt særlige karakteristika. Hårbølle har desuden opbygget en unik markedsposition inden for danskproduceret fåreost, og vi er stolte over at kunne føre den tradition videre.”
”Vi er utrolig glade for, at aftalen med Naturmælk sikrer den fortsatte produktion af Hårbølles fantastiske oste, både på ko- og fåremælk,” siger Joachim Malling, bestyrelsesleder i Hårbølle Mejeri. ”Vi ville gerne have fortsat produktionen selv, men på trods af lokal opbakning og en ihærdig indsats har det desværre ikke været muligt at drive en rationel og rentabel forretning i de nuværende rammer og med det eksisterende produktionsudstyr, og vi har desuden haft udfordringer med at tiltrække og fastholde det nødvendige personale. Nu fortsætter produktionen i stedet fra Naturmælk og Øllingegaard, og det sikrer mangfoldigheden i det danske ostelandskab.”