Vildtaften
Vi serverer masser af forskelligt vildt, Bl.a. rådyr, vildsvin, fasan og gråand
Der serveres kartofler, tilbehør og vildtsauce
Tjenerne kommer og serverer kødet fra fade
Noget kød er der meget af, og andet er der kun en mindre smagsprøve
285,- kr. pr. person. Der kan tilvælges forret og dessert.
Den nye Beaujolais
Beaujolais Nouveau-dagen markeres i Frankrig den tredje torsdag i november med fyrværkeri, musik og festivaler. I henhold til fransk lov frigives vinen klokken 12:01, kun få uger efter, at vinens druer er blevet høstet. Der holdes fester i hele landet.
Vi har fået lov til at få vinen kørt til Danmark dagen før, under den betingelse, at vi ikke åbner nogle af flaskerne før den 16. november kl. 12.01.
I Danmark blev ankomsten af Beaujolais Nouveau fejret i stor stil op gennem 90’erne, men led i 00’erne under et dyk i popularitet og kvalitet. Det sidste årti har den unge frugtvendte vin dog været i topform og flere og flere restauranter og vinbarer fejrer dagen med den forfriskende vin.
Smagen af frugt
Beaujolais er lavet på Gamay-druen og skabt til umiddelbar nydelse. Vinen bliver tappet allerede omkring seks-otte uger efter høsten og produceret efter maceration carbonique-metoden, hvor druerne gærer hele. Dette giver en meget frugtrig og frisk rødvin med meget lidt tannin og duftnoter af banan og røde bær. Vinen serveres let afkølet ved omkring 10-12 grader.
Louis Jadots Primeur
Louis Jadot laver ikke den klassiske Beaujolais Nouveau, men har opgraderet til Beaujolais-Villages Primeur. Med nøje udvalgte druer har de uden tvivl skabt en særlig udgave af den populære klassiker.
Og når den læskende rus er overstået? Så er der bare tømmermændene tilbage og omtrent 25 millioner tomme flasker Beaujolais Nouveau. Santé!